9 mar. 2011

Spui Romania si tragi apa...din nou

 Aproximativ 600 de standuri au fost sigilate luni de comisarii Gărzii Financiare în timpul descinderii în depozitele complexului comercial "Dragonul Roşu" din Capitală, pentru că marfa nu avea documente de provenienţă, şi 40 de tone de marfă au fost confiscate în "Europa", potrivit ANAF.

Comisarii Gărzii Financiare şi inspectorii fiscali au confiscat, până în prezent, din depozitele complexului "Dragonul Roşu" 280.000 de farfurii, 150.000 de căni, 75.000 de sacoşe de rafie şi 30.000 de articole de bucătărie, se arată într-un comunicat de luni al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

La sosirea inspectorilor ANAF şi ai Gărzii Financiare, însoţiţi de aproximativ 60 de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, standurile erau închise.
În timpul controalelor, un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor a survolat zona complexului "Europa", pentru a sprijini acţiunea comisarilor Gărzii Financiare.

Inspectorii financiari aveau informaţii că în complexul comercial "Europa" se comercializează şi sunt deţinute produse fără documente legale. Marfa ar proveni atât din ţări ale Uniunii Europene, precum şi din state din afara spaţiului UE.

În urma verificărilor, inspectorii financiari au constatat că evaziunea fiscală în zonă este de 100% şi că forma de deţinere a spaţiilor este în afara legii. (cotidianul.ro)

Niciun comentariu: